Skip to content
Menu
SPARKLING TEA HYLLAD I PRESSEN:

“Sveriges bästa alkoholfria bubbel”

Dagens Industri

bird@3x

Sparkling Tea

Skapad på Gotland, brygd i Skåne. 

Att kunna producera hantverksdryck där råvaran och hantverket får stå i centrum är för oss hjärtat i framställningen av vårt Sparkling Tea.

När man som liten aktör konkurrerar med de stora jättarna som idag dominerar marknaden blir kärleken till produkten och viljan att erbjuda en riktigt bra dryck till konsument en stor drivande kraft. 

Med vår första produkt- Sparkling Tea har vi skapat en dryck som är lika tilltalande som ett glas Champagne, lika njutningsfullt som ett glas vin till maten, och lika festlig som ett par glittriga paljettskor!

 

Ett svenskt dryckeshantverk

Pettersson & Munthe’s filosofi är att enbart jobba med naturliga råvaror, inga artificiella tillsatser, smakhöjare eller raffinerat socker. Då råvaran är komplex kan det ge små skillnader i färg, struktur och smak för varje produktionsomgång. Däri ligger hantverket och komplexiteten- att varsamt bearbeta råvarorna för att uppnå eftersträvad smakbalans, utseende och upplevelse.

Varför te?

Te är inte bara en fantastisk antioxidant fylld med nyttigheter, det tillför även en komplexitet som påminner om druvan i vinet. Beroende på var den odlas och när den plockas kan samma typ av teplanta ge olika smak. Detta ger ett djup och en smakpalett med intressanta variationer och en mer dynamisk smakupplevelse. 

 I vår första produkt använder vi ett grönt te med mycket smak för att få den upplevda tanin känslan – precis som i ett bättre vin.

teblad@2x

Alkoholfritt

Vår filosofi

Alkoholfritt skärper dina sinnen och ger dig möjlighet att uppleva världen utan filter, du behöver inte kompromissa eller fundera på konsekvenser- du är fri.

Ju mer vi arbetat med Sparkling Tea har vi landat in i att vårt mål är att i framtiden kunna slopa etiketter som alkoholfritt och alkoholhaltigt. Vi vill erbjuda en dryck som är god, en dryck man väljer för att den passar till maten, tillfället, inte för att den är alkoholfri eller alkoholhaltig.

Vad blir det till mat?

Att dricka Sparkling Tea till maten är inte bara en bra idé- det är en fantastiskt idé! 

 Sagolik till ost och kallskuret, magiskt god till fisk och skaldjur och ett absolut måste till det Asiatiska köket.Testa den även lite mer tempererad till en grillad köttbit, husmanskost eller varför inte till julbordet.

En skönhet passar till allt! 

CEO, CFO

Karin
Pettersson

karin@petterssonmunthe.com 

Head of Marketing and Sales

Caroline
Munthe Mossvall

caroline@petterssonmunthe.com 

c/o Petersson & Munthe, Munkstigen 8, 62155 Visby

© 2023 Pettersson & Munthe AB